Receptet gäller för 10 bitar 100 g Arla® Svenskt Smör 1 dl Arla® mjölk 3 ägg 3 dl strösocker rivet skal av 1 stor citron 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver Frosting: 300 g g Arla® färskost naturell 75 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt 1½ dl florsocker 1 krm vaniljpulver rivet skal och saft av 1 citron ev citronmeliss
Servera med lättvispad grädde. 1Riv mandelmassan fint och blanda ner den i smeten, lite i taget medan du rör, se till att den inte klumpar sig. 1Häll smeten i en bröad rund form med avtagbar kant och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 25 minuter. 1Ta ut kakan och pudra med florsocker
Klä en långpanna eller en ugnsform med bakplåtspapper. 1Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. 1Häll kokosflingor, sirap, strösocker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet
1Klicka ner matfettet i mindre bitar tillsammans med socker, vaniljsocker och mjöl. 1Pensla med uppvispat ägg och grädda bullarna mitt i ugnen ca 6-8 minuter. 1Rör ut florsocker med vatten och glasera de kalla bullarna med glasyren
Mixa kexen med socker och tillsätt smält smör och kanel. Ta ut formen ur ugnen och täck med gräddfil. Lägg smulorna i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter och platta till smulorna lätt med handen eller baksidan av en sked. Tillsätt citronsaften och häll upp smeten i formen och grädda i 25-30 minuter (tills den stannat i mitten). 1Garnera med t ex halverade jordgubbar, hallon, blåbär och skalad kiwi, skurna i klyftor, fikon i klyftor, granatäppelkärnor och mynta, pudra med florsocker
så blir helt perfekt att ta med då vi ska tillbringa veckoslutet ute i skärgården. Häll smeten i en form med löstagbara kanter vars botten du klätt med bakplåtspapper
Du kan glasera den färdiga kakan med florsocker utrört med litet citron- eller limesaft. Garnera som i vårt recept eller strö rivet citron- och limeskal över glasyren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.