På bilden ovan har jag använt receptet på marängbottnar, blandat hallonsaft från silade hallon tillsammans med vispad grädde och penslat på smält choklad på vissa bottnar
Marängbottenmed citronkräm och färska jordgubbar, lite man tager vad man haver hemma. Och en promenad har jag hunnit med också, med finfint sällskap ute i vårsolen
Det är ju påskhelg nästa vecka, och det ska förtäras ägg och sill i mängder, familjer och vänner ska samlas över god mat och husen ska dekoreras med kycklingar, häxor på flygande kvastar och inte minst påskris
Smält smöret och blanda med smulorna. Garnera med skivade jordgubbar före serveringen. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Blanda ner grädden och yoghurten och smaksätt med ca 3 msk pressad citron till lagom syrlighet
) Här är ett recept på marängbottnar, vad ni sen fyller dem med, får ni själva välja. Man vispar den i en aluminiumskål över en kastrull med sjudande vatten, så kallad vattenbad
Blanda grädden med kondenserad mjölk och rivet citronskal. Fodra formen med plastfolie på botten och runt kanterna så är det lättare att få loss tårtan ur formen sedan
Om du vill ha marängbotten till tårtan börjar du med den. Jag är inte sådär vansinnigt förtjust i gräddtårtor och mastiga marsipankreationer så jag tog tillfället i akt att göra en riktigt somrig tårta med glass och solmogna jordgubbar
Till exempel kan man använda sig av en köpt marängbotten, och hinner man inte med att göra två olika glasslager kan man satsa på att istället göra dubbel sats av det ena
Börja med att göra marängbottnarna. Börja då med att dela äggvitan från gulan. Lägg gärna marängbottnarna med undersidan uppåt för då suger dem åt sig vätskan bättre vilket håller ihop tårtan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.