Sprid glasyren över bullarna och dekorera med citronskalet du sparade nyss. När man sitter och slösurfar på Pinterest hittar man läckra bilder på bakverk som länkar till all världens sajter med recept
Testa du med. Pensla med uppvispat ägg och strö på socker. Njut av bullar med kall mjöl till. Blanda ihop jästen med smör/mjölken, mjölken ska inte vara varmare än 37 grader, ju kallare mjölk ju längre jästid detsamma gäller jästen, du behöver inte ta i 50g jäst, jag brukar minska men då blir jästiden längre. Baka ut bullarna och fyll med citronfyllningen, lägg på en plåt med bakplåtspapper eller i formar och låt jäsa igen ca 30-40 minuter
Vänta då till serveringstillfället med att lägga på glasyren. Glasyren. I så fall packar jag ner dessa bullknyten fyllda med ricotta, syltade apelsinskal och apelsinblomsvatten i korgen
Spruta lite vatten i ugnen med en blomspruta och sätt in plåten mitt i ugnen. Dela degen i 12 bitar och rulla till avlånga bullar med spetsiga hörn, det är meningen att de ska se ut som citroner
Med en hel långpanna full av donuts ställde jag mig i morses och testade en glasyr jag kom ihåg från gamla tider när det bakades fiffirutor/kärleksmums
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och hackade hasselnötter. Under jullovet gjorde Iza och jag citronbullar, ett recept hämtat från kokboken Citrusköket
Rör ihop med citronsaft, florsocker och äggula. Servera med glass eller grädde. 1 nypa med salt. Smöra och bröa en rund form på cirka 22-24 cm med avtagbara kanter. 1 nypa med salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.