Citronbullar 10-12 st25 g jäst3 dl ljummet vatten3 msk olja, oliv eller raps2 tsk salt8-9 dl vetemjöl special1 citron, rivet skalRör ut jästen i vattnet och tillsätt övriga ingredienser utom salt
CitronbullarCa 24 st125 g rumsvarmt smör eller margarin7 dl vetemjöl, 420 g25 g jäst2 dl kall mjölk0,5 dl socker1 krm salt1 äggFyllning100 g rumsvarmt smör eller margarin0,5 dl socker2 tsk vaniljsocker2 tsk rivet citronskalPenslingÄggGarneringMandelspåneller pärlsockerFördela smöret i mjölet med hjälp av en hushållsassistent
Under jullovet gjorde Iza och jag citronbullar, ett recept hämtat från kokboken Citrusköket. Smält 125 g smör i en kastrull, tillsätt 5 dl mjölk och värm fingervarmt
Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av den kallamjölken • Tillsätt resten av mjölken samt socker, salt ochkardemumma • Klicka i smöret i bitar, tillsätt mjöl och arbetadegen minst 15 minuter i maskin, eller ännu längre för hand •Låt jäsa i cirka 40 minuter
Citronbullarna är smaksatta med florsocker, smör och citronskal. Till Citronbullarna är det jättegott att blanda florsockret med Philadelphia istället för vatten)
Kokos och citronbullar. Snart är den här – Kanelbullens Dag (4. e oktober). Då utsätts vi av kanelbullsdoften vart vi än vänder oss och det blir svårt att låta bli att ta en
Citronbullar med ricotta och apelsinblomsvatten. Här finns receptet på citronbullarna . Varför finns det så få, eller inga, svenska bakverk som bara äts till påsk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.