900 g
fast potatis 2 msk olivolja 1 st citron 4 bitar fryst torskrygg tinade 150 g fetaost 400 g cocktailtomater på kvist 1 dl urkärnade oliver salt och svartpeppar Basilikaolja 1 kruka basilika 2 st vitlöksklyftor saft av en halv citron 0.5 dl olivolja 1 tsk flytande honung 1 tsk salt Servering dillvippor citronskal Ugn: 200°
700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja). 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja) 2 dl crème fraîche 2 klyftor vitlök 1 msk grov fransk senap 1 krm salt 1 dl Västerbottensost, riven 3 msk persilja, hackad
4 900 g fast potatis 150 g haricots verts Torsk 600 g vit fisk salt och peppar 2 dl crème fraiche 1/2 fiskbuljongtärning 1 dl vatten 1 ask färsk gräslök (à 20 g) 1 citron Till servering 1/2 cosmopolitansallad Lägg till i inköpslistan
Bottna ett smort eldfast fat med sparrisen. Vispa samman mjöl med grädde och vatten i en kastrull. 4 bitar torskfilé. 300 g räkor med skal. 4 bitar torskfilé vatten + salt 1 pkt sparris 1 st musslor burk i vatten 300 g räkor med skal Stuvning
Till servering sallad, gärna med tomt och gurka. Duchessepotatis800 g mjölig potatis 25 g smör 0,75 dl vispgrädde 1,5 dl mjölk 2 äggulor 0,5-1 tsk salt 2 krm vitpeppar 600 g torskfilé salt
Häll i grädde långsamt medan mixern går. Smaka av med salt och peppar. 1Stek i smör på medelhög värme, 3–4 minuter på vardera sida. Koka potatisen ”al dente” det vill säga med en liten kärna och slå bort vattnet, låt sedan ånga klart i cirka 5–7 minuter utan lock så att vattnet dunstar från potatisen. 1Blanda ut potatisen med gräddmjölken till önskad konsistens, vid behov öka mängden vätska. 1Servera med potatispuré, gröna ärter och eventuellt skirat smör
Barnmat – Ugnsgratinerad torskmed soltorkad tomat & fetaost. Torsk är som bekant lite av en favorit hemma hos oss och det är en sådan tacksam fisk för den går sannerligen att variera
Andra möjliga yrken är forskning- och utvecklingsprojekt inom kost, sensorisk bedömning och utveckling av livsmedel, arbete i provkök eller med marknadsföring eller förebyggande hälsovård, utbildning och information/föreläsare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.