Ingredienser Kycklingcurrymed aubergine För 6 personer Tillagningstid. 75 minuter 1 kg kycklingfilé 2 st aubergine, á 250 g 2 st gul lök 1 msk finriven ingefära 1 msk hackad chili 2 msk curry 4 st vitlöksklyftor 8 dl krossade tomater 4 dl kokosmjölk 1 stor näve persilja 1,5 tsk himalayasalt Ghee att steka i olivolja flingsalt peppar Husgeråd Kniv Ugnsform Skalkniv Stekpanna Rivjärn Vitlökspress
Krydda den med peppar och kycklingkrydda. Strimla kycklingen och fräs den i lite matfett. Fräs lök, bacon och champinjoner i stekpannan tills det fått lite färg tillsätt sen paprikan och låt den fräsa med
Skär kycklingfiléerna i grova bitar, förstek bitarna och lägg dem sedan i pajskalet. Skiva champinjonerna och fräs i smöret tillsammans med grovhackad bacon
Friterad kycklingmed sötsur sås – sååå himla gott. (något vi inte äter jätteofta eftersom att jag inte är något fan av de processade kycklingbitarna man köper i butik… )
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.