Knäck klorna och ta ur köttet. Skär köttet i bitar och lägg tillbaka i skalen. Täck humrarna med örtsmöret och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min. rivet skal och saft av 1 st citron
I onsdags skrev vi om skaldjurspasta och faktiskt så blir det skaldjur även idag, dock av den lite lyxigare och större sorten som lystrar till namnet hummer
Knäck klorna och ta ur köttet. Skär köttet i bitar och lägg tillbaka i skalen. Täck humrarna med örtsmöret och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min. rivet skal och saft av 1 citron. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 2 kokta humrar 100 g Arla® Svenskt Smör, rumstempererat 1 vitlöksklyfta rivet skal och saft av 1 citron 2 msk ströbröd, gärna japanskt panko 2 krm salt 1 krm peppar
Hummer är nyårsmaten framför andra, och även jag lyxade till med det på nyårsafton, som L och jag firade tämligen stillsamt här hemma tillsammans med TV och korsord
Lite comfort food nu när det är mörkt och regnigt. Blandande salladssorter men bland annat ruccola med citronolivolja, vit balsamvinäger, salt och peppar
Kakan är både gluten- och mjölkfri, men kan utan problem ätas av alla. Behändigt att ta fram senare i vinter när snön yr om knutarna, och baka sig en härlig äppelkaka
Saftig, mjuk, smakrik och mättande. Näringstät dessutom och lätt att mixa och vispa ihop. Färska, mixade dadlar och väl vispade ägg skapar den saftiga och fluffiga konsistensen
Dessa små och söta pajer var riktigt goda. Finriv citron skalet och pressa ut saften. Koka upp citronskal, citronsaft, 1 dl socker och smör tills allt har löst upp sig. Vispa ägg och 1 dl socker poröst
Den ska vara Salt o saftig och gärna smaksatt med vitlök eller peppar. En enkel sås gjord på créme fraiche, en fiskbuljongtärning, citron och örter är allt som behövs förutom fisken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.