Smaksätt med pressad citron, dill samt salt och peppar. Citron. Igår stod hemgjord potatismosochfiskpinnar på menyn och för att göra det hela literoligare svängde jag ihop en kall, god sås att servera till - perfekt att göra med potatisen kokar
Kallsås med parmesan, vitlök, citronochbasilika är en variant av en av våra favoritsåserinomkategorinkallasåser, nämligenfetaostsås med citronochbasilika (se här)
Vi åt kycklingfileér med smak av citronochvitlök. Rivet skal från ½ citron. Tillkycklingen hade viskivadugnspotatisoch en kallsås med samma smaker i som tillkycklingen
En supergod och snabblagad kallsås att servera till panerad, stekt eller rökt fisk. Låt stå en stund i kylen så får smakerna dra tillsigochsåsenblir godare
Hacka rödlöken mycket fint, halvera gurkan och skrapa ur kärnhuset med en sked. Pressa slutligeni en halv lime låt vilai kylen till dess att den ska serveras
Blanda allt tillsåsenoch låt den stå kallt en stund. Blanda ihop allt och förvara kallt. Idag har solen strålat hela dagen, varmt har det varit också så det blev en sväng till Hampetorp, vi tänkte sola och bada på piren men när vi kom dit blåste det och sjön kylde ner luften rätt mycket så vi åkte hem igentill värmen på altanen
Vispa grädden och blanda ner salladsdressingen. Ät och njut. Rör ner allt isåsen. Gröp ur det vattnigai gurkans mitt, tärna det som blir kvar av gurkan
du behöver iprincip bara creme fraiche, lite majo, dilloch äpple men det verkligen funkar ihopoch du får en fantastisksås som förhöjer varenda fiskrätt framöver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.