13/4 dl
strösockerMixa snabbt ihop mjöl, socker och smör till en smulig massa. Tillsätt ägget och mixa ihop till en deg. Vira in degen i plastfolie. Låt vila i kylen cirka 1 timme.
1 Tryck
ut degen i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila i kylen minst 1 timme.
1 Sätt
ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
1 Blanda
citronsaft, socker, majsstärkelse, ägg och äggulor i en kastrull. Sjud sakta under omrörning tills krämen tjocknar, den får inte koka.
1 Dra
kastrullen från värmen och blanda i citronskalet och smöret, som skurits i små bitar. Rör tills smöret smält. Låt krämen kallna.
1 Höj
ugnstemperaturen till 250 grader och grill.
1 Häll
citronkrämen i det förgräddade pajskalet.
1 Vispa
vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa tills smeten är blank och seg.
1 Spritsa
eller bred marängen över citronkrämen.
1 Gratinera
pajen i mitten av ugnen tills marängen fått lite färg. Vakta så den inte bränns.
Lite sött och lite surt det är ju en väldans fin kombination det. Och när det är sådär löjligt enkelt att man med de två sakerna få en himlans god efterrätt
Gör degen i matberedare, tryck degen i en form med avtagbar kant, kyl ca 30min. Sätt ugnen på 200 grader, grädda skalet mitt I ugnen ca 12 min, låt kallna helt,
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.