Här har jag snurrat ihop en citron och en lakritsdeg i samma kaka. citronessens. lakritspulver. Dessa snurror smälter i munnen och gillar ni citron och lakrits tycker jag att ni ska slänga ihop några stycken på en gång
I dag bjuder jag på ett recept på små lakritsmaränger från Elle Mat & Vins Catarina König. Själv älskar jag lakrits, något jag delar med sambon som är nästan manisk när han får en lakritspåse i handen
Ingredienser 120 g ägg 200 g socker 100 g smör 100 g mjölk 180 g vetemjöl 10 g bakpulver 5 g vaniljpulver 40 g kakao 10 g lakritspulver FROSTING 60 g smör 300 g florsocker 100 g färskost 5 björnbär DEKORERA MED Björnbär
Härlig konsistens från vallmofröna och en fantastisk friskhet från de ekologiska citronerna. Det här receptet är en variant på cupcakes från Leilas "A piece of cake"
Men denna gång smaksatte jag smeten med lite rivet skal och saft av lime och citron. Till frostingen använde jag mig av samma som jag hade till mina morotscupcakes med ingefära
Jättegott var det, missade tyvärr att ta bild, men det gjorde jag däremot på efterrätten Citron & lakrits bestående av lakritsfudge, maräng, citronglass, citroncurd och amerikanska blåbär
Tillsammans med en citron och lite lakritspulver blev det en riktigt god efterrätt. Lakritspulver finns lite här och var att lägga vantarna på, ofta i delikatessbutiker och saluhallar
En rabarberpaj med knaprigt smultäcke och smaksatt med citron och lakrits. Ta chansen för att vinna en upplevelse i Finland bland lakrits, utställare och läckra smakupplevelser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.