Den enkla såsen får en smakkick av citron som steks (eller grillas) ganska hårt innan den pressas över kyckling och även den rostade potatisen om man så vill
Bryn kyckling och citron i olivolja, krydda med salt och peppar. Den här italienska med citron, parmaskinka och parmesanost är så god att jag skulle kunna äta den varenda lördags- eller söndagskväll
Riv vitlöksklyftorna och blanda med citronskal och kycklingfond. Blandande salladssorter men bland annat ruccola med citronolivolja, vit balsamvinäger, salt och peppar
Häll på kycklingfonden och lägg i löken och häll på såserna och citronsaften med lite av cecten. Lägg i kycklingen och fräs 1 minut lägg i svampen, vitlöken, ingefäran och chilin fräs ytterligare ett par minuter salta, sockra och peppra. 600 g kycklingstek (lårfilé) skivas tunt. 3 dl kycklingfond (hemmagjord)
Lägg i vitlöksklyftor, citronklyftor och strö över timjan (en del repad och en del hela kvistar). Det kanske inte är alla som tycker det lika terapeutiskt att stycka kyckling som jag, och i så fall rekommenderar jag att blanda kycklingfilé med kycklinglår (båda gärna med skinn) istället för att ta hela kycklingar
Skölj av kycklingen, skär av skärtdelen (det är bara en fettbit som någon lärde mig att man skulle ta bort) pressa över citronsaften, salta och peppra runt hela kycklingen
Det är ett väldigt enkelt recept men samtidigt så gott – kyckling med citron och persilja. Riv skal av en halv citron och blanda sedan med citronjuicen som du pressar ut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.