Jag toppar just nu tårta, cupcakes, cheesecake, kladdkaka you name it med denna fantastiska massa. Vad kan man inte toppa med en italienskmaräng undrar jag
Smaka av med vitlök, rivet citronskal, salt och peppar. Späd med vatten till önskad konsistens. Servera med rucola samt pressad potatis, pasta eller ris
Det översta vita lagret fick bli syrligt av citron. När cheesecaken skall serveras använder du en riktigt vass kniv och skär försiktigt ("såga" inte för mycket) utmed formens insida för att lossa cheesecaken
Riktigt god citron paj med härligt maräng täcke som jag spritsat på. Citronkräm. Värm smeten under ständig omrörning på medelvärme tills den sjuder och blivit tjock
Fortsätt därefter att vispa med något lägre hastighet tills marängen svalnat. 1Vispa äggvitorna tillsammans med saltet till ett skum. 1Häll ner den kokande sockerlagen i en tunn stråle i skummet under kraftig vispning tills du får en styv och glansig maräng
En variant på cheesecake som går snabbt att göra och som inte kräver någon ugn är den här cheesecakenmed blåbär och citron där färskost och creme fraiche blandas ihop och sedan får stå i kylen och stelna
Gjorde denna cheesecake här om dagen som jag verkligen kan rekommendera. Topping 350 g tinade blåbär 1 dl färskpressad citronjuice 1 1/4 dl socker Botten 200 g digestivekex 100 g smält smör Fyllning 500 g mascarpone 5 dl crème fraiche 3 msk florsocker. 1 dl färskpressad citronjuice
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.