Cinnabons (kanelbullar med glasyr)
Milda.se
Milda.se

Cinnabons (kanelbullar med glasyr)

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 2 1/2 dl mjölk
  • fingervarm
  • 50 g jäst
  • 2 ägg
  • 100 g Milda mat & bakmargarin
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 10 dl vetemjöl
  • 2 1/2 dl farinsocker
  • 2 1/2 msk kanel
  • 90 g Milda mat & bakmargarin
  • 85 g Créme Bonjour
  • 25 g Milda mat & bakmargarin
  • 3 dl florsocker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt

Beskrivning

    Blanda jästen med mjölken.

    Blanda ned övriga ingredienser, avsluta med vetemjöl.

    Knåda degen ordentligt för hand eller använd en matberedare.Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.

    Kavla ut degen på ett mjölat bord, ca 5 mm tjockt.

    Bred ut Milda och strö på socker och kanel.Rulla ihop degen och skär ut små snurror. Lägg bullarna på en bakplåt och låt jäsa i ytterligare ca 30 min.

    Sätt ugnen på 200 ° C.

    Grädda bullarna i ca 10 min eller tills de känns gyllenbruna och genomgräddade. Tiden kan variera beroende på storleken.

    Medan bullarna gräddas, vispa ihop ingredienserna till glasyren och ringla sedan över när bullarna kommer ut från ugnen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.