Koka upp vatten, smör, salt och socker. Tillsätt mjölet och arbeta degen med en träslev i några minuter över mellanvärme tills degen släpper från kanterna på kastrullen. Lägg över degen i en bunke och blanda runt lite så att den kyls ner lite. Tillsätt ett ägg i taget och arbeta in. Fyll smeten i spritspåse med liten stjärntyll. Smörj undersidan på en cupcakeplåt med vegetabilisk olja. Spritsa churrossmeten som skålar runt formarna och ställ in i frysen minst 3 timmar (Det går utmärkt att göra dagen innan). Värm oljan till 180 grader. Lägg i 1-2 churrosskålar i taget och fritera tills dom har en fin gyllenbrun färg. Vänd på den mellan varven. Plocka upp dom från oljan med en hålslev när dom fått en fin färg. Lägg över på hushållspapper i några sekunder och sen rulla i kanelsocker, lägg över skålarna på ett galler. Karamellsås
Värm glukosen, tillsätt sockret i omgångar och koka tills du får en fin karamell. Tillsätt lite av grädden i omgångar. Låt koka ihop ordentligt. Avsluta med att tillsätta smör och sist flingsaltet. Häll över i en skål, plasta och ställ åt sidan fram till servering. Äppelkompott
Skala och dela äpplena i tärningar, lägg i en skål och blanda runt med citronsaften. Dela vaniljstången i mitten och skrapa ur fröna, lägg allt i en kastrull tillsammans med vatten, maizena, farinsocker, kanel och ingefära. Värm på mellanvärme och låt det småkoka medan du rör om. Lägg i äppelbitarna, blanda runt och sänk värmen. Sätt ett lock på och låt småputtra i 8-10 minuter. Ta av från plattan och låt svalna. Montering
Lägg churrosskålen på en tallrik, fyll med den ljumna äppelkompotten, toppa med en kula vaniljglass och lite kolasås. Njut!
En underbar smakkombination där inga smaker tar över, de syrliga lingonen balanseras upp av den söta kolasåsen, den kryddiga kanelen mjuknar tillsammans med vaniljen och krispigheten från marängerna bryter av den lena glassen
Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en smuldeg. Koka strösocker med vatten i en tjockbottnad kastrull till en gyllenbrun färg
Ingredienser Portioner. Ca 1,6 l 1 1/2 kg äpplen 1 vaniljstång 1/2 tsk kardemummakärnor 2 dl vatten 2 dl strösocker 1/2 dl pressad citronjuice (1/2 dl motsvarar saften från ca 1 citron) Lägg till i inköpslistan
Sätt en bit tyg på locket och knyt fast det med ett snöre eller band och häng dit en vacker etikett så har du en kanonfin, hemmagjord julklapp att ge bort
Smörstek brödet på medelvärme tills det rostas och får fin färg. Ta ut och låt svalna något. Krydda med kanel och socker, häll upp på glas och låt svalna
Fyll glas eller små glasburkar medäppelkompott, vaniljgrädde och toppa med saltrostade nötter. Tillsätt äggulan och vispa samman på medelvärme, det får inte koka
) Kul med bilder och bara små korta meddelanden. Spara lite salt att dekorera såsen med. Men vad säger ni om en salt kolasåsoch till det stora chokladmaränger, glass och vispad grädde
Börja med att lägga äppelkompott på bottnet. Smakerna passar bra ihop, mjuka och lite söta äpplen tillsammans med len grädde, syrlig lemon curd och knapriga dinkelsmulor gjorda av dinkelflingor
Det blev en banan och kola tårta med kolasmörkräm, kolasåsoch caramel popcorn. Sortera, slänga, byta rum, möblera om och ut med det gamla och in med friska glädjande möbler och prylar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.