1 flingsaltBlanda
smör, vatten, salt och socker i en kastrull. Låt blandningen koka upp.Blanda mjöl och vaniljsocker i en skål och häll sedan i kastrullen med vattnet. Vispa ner mjölet, medan det småkokar vispar du kraftigt tills degen släpper kanterna på kastrullen och blir en klump.Ta bort från plattan och låt svalna. Rör i ett ägg i taget och blanda kraftigt i några sekunder mellan varje ägg. Du kan vispa i äggen med elvisp eller en träslev.Lägg degen i en spritspåse med stjärntyll.Hetta upp olja som värms till ca 180 grader. Spritsa ut en churros och klipp av den rakt ner i den heta oljan.Fritera churrosen gyllene, lyft upp med hålslev och låt rinna av på papper. Doppa sedan i kanelsockret.Servera med önskat tillbehör!Salt karamelldipp Blanda alla ingredienser i en liten kastrull och koka samman på spisen i ca 5-7 minuter, tills den tjocknar och blir trögflytande. Låt svalna.Toppa med flingsalt och servera med churros. TipsChurros smakar allra bäst nyfriterade, men de är även goda några timmar efter fritering. Förvaras bäst på att fat utan att de täcks så de behåller sin frasighet. Tips för friteringen: Använd en kastrull med höga kanter, undvik att fritera under köksfläkten och ha alltid ett grytlock till hands om du skulle behöva släcka en eventuell låga som uppstått. Kom ihåg att aldrig hälla vatten på brinnande olja!
Jätte goda, speciellt om du serverar med smält choklad, nutella, eller varför inte kola dippa. Churros är fantastiska spanska små bakverk som friteras och sockras
Jag föredrar helst mina churrosmed dulche de leche, karamelliserad mjölk kokt till kolasås. De friteras gyllene, doppas i kanelsocker och serveras gärna med en god dippsås
Så här kommer ett, ärligt, kanonrecept på churros som inte går att misslyckas med. Vi gjorde churros. Sedan kan man plussa på med smält mörk choklad, kolasås eller något annat smarrigt att doppa i
Ta bort från spisen, häll över mjölet och vispa kraftigt, och snabbt framför allt, med elvisp. Mitt i alt påskbaket ville min dotter jag skulle göra churros
Ingredienser Portioner. ca 20 st 1 1/2 dl vatten 1 1/2 dl mjölk (3 %) 125 g smör 1 krm salt 2 msk strösocker ( extra att rulla dem i) 3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar 210 g) 3 st ägg ca 1 1/2 l rapsolja till fritering 200 g smält mörk eller ljus choklad till servering Lägg till i inköpslistan
sen var gränsen går för var och en om det där med hälsosamt eller inte. Klipp ett hål på ca 0,5 cm i spritspåsen, eller ta en tyll med lite ruffad yta för lite snyggare churros, hålet behöver dock vara rätt litet eftersom churrosarna sväller i oljan
Degen kommer att svälla upp när du friterar den, så välj ett lite mindre spritsmunstycke än du tänkt, cirka ½ cm brett, och gärna med tänder så att churron blir snyggt randig
Vi befann oss uppe i Stockholms skärgård med underbart väder,god mat och trevligt sällskap. Churros är ett hemgjort godis som härstammar från Spanien, men som är populärt även i till exempel Mexiko, Frankrike och Portugal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.