1 smör
eller margarin till stekning Hacka korven fint, skala och hacka lök och vitlök. Stek hacket i smör ett par minuter tills löken mjuknat.
1 Blanda
i rosmarin. Putsa köttet och skär ett snitt längs filéerna. Fördela fyllningen i filéerna.
1 Vik
ihop och bind samman med steksnöre. Krydda med salt och peppar och bryn runtom i smör i stekpanna.
1 4 Lägg
över i en ugnssäker form och stek klart i ugn, 175 grader, i 25-30 minuter. Låt vila 10 minuter. Skiva köttet och lägg upp. Garnera med rosmarin. Kan serveras rumsvarmt.
Jag skulle få långväga besök och ville servera något gott till middag. Efter lite funderingar och vånda så beslöt jag mig för att bjuda på en fläskfile gryta
Fläskfilé i god sås. 6 port. 800 gram fläskfilé1 tsk salt1 tsk grovmalen svartpeppar1 hackad gul lök2 dl crème fraiche2 dl grädde2 msk chilisås1 msk Worcestershiresås1 msk soja1-2 pressade vitlöksklyftor1½ msk rosepepparhackad persilja Skär filen i skivor ca 2 cm, platta ut dem något
Dubbelmarinerad fläskfilé . Fortsättning på 40-års middagen. Efter lite beerpong så var det dags att slå sig ner för att äta lite, det var väldigt trångt men jag tror att alla lyckades med att äta från sin egna tallrik
I dag var det en sådan där dag då det fanns lite mer tid än vanligt över vilket brukar resultera i att det händer lite mer saker än vanligt runt omkring här hemma
Hoppas att ni alla har haft en bra julhelg. För min del har det varit en mycket bra helg med massa god mat och julklappar ♥ dock kändes den lite för kort
Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Det här receptet blev jag rekommenderad att laga, och det blev jag så klart nyfiken på. Jag gillar ju gratänger och grytor som är lätta att laga och gärna med lite sting i såsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.