Chorizofylld fläskfilé

mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 fläskfiléer, cirka 1 kg

  • 1150 g chorizo eller annan kryddstark korv

  • 12 vitlöksklyftor
  • 1
1 msk hackad färsk rosmarin

  • 1 salt, peppar

  • 1 smör eller margarin till stekning
Hacka korven fint, skala och hacka lök och vitlök. Stek hacket i smör ett par minuter tills löken mjuknat.

  • 1 Blanda i rosmarin. Putsa köttet och skär ett snitt längs filéerna. Fördela fyllningen i filéerna.

  • 1 Vik ihop och bind samman med steksnöre. Krydda med salt och peppar och bryn runtom i smör i stekpanna.
  • 1
4 Lägg över i en ugnssäker form och stek klart i ugn, 175 grader, i 25-30 minuter. Låt vila 10 minuter. Skiva köttet och lägg upp. Garnera med rosmarin. Kan serveras rumsvarmt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.