1 saltI
en blandare (med degkrok) blanda vetemjöl, vatten, jäst och socker på låg fart i 3 min.Tillsätt matoljan och blanda vidare i 3 min (helt ok om degen inte går helt ihop).Tillsätt saltet och blanda yttligare i 5 min (degen skall nu ha gått ihop).Täck degen och låt den vila 1 timme (bulkjäsning).Kubba upp degen i 170g bitar och rundriv.Låt de runda bullarna vila i 5 min. Forma de runda bullarna till korvar. Låt korvarna vila i 5 min.Forma korvarna till baguetter. Låt baguetterna jäsa till dubbel storlek på en oljad rännplåt (baguetteplåt).Baka av baguetterna på 225C i ca 10 min.
För alla er som ska se matchen ikväll kommer här ett smakprov på Argentina och deras gatumat. Ät den till första halvlek samtidigt som Zlatan dribblar boll eller gör den i andra när Zlatan är å duschar…
Argentinsk chorizo med bröd och chimichurri. Det här är verkligen korv med bröd deluxe. Jag piffade upp min choripan lite extra på grillfesten och serverade guacamole, indisk picklade rödlök, tomatsalsa, nachochips och grillade majskolvar bredvid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.