Choripán
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • vetemjöl (starkt)
  • 1 vatten (kallt)
  • 1 jäst
  • 1 socker
  • 1 matolja
  • 1 saltI en blandare (med degkrok) blanda vetemjöl, vatten, jäst och socker på låg fart i 3 min.Tillsätt matoljan och blanda vidare i 3 min (helt ok om degen inte går helt ihop).Tillsätt saltet och blanda yttligare i 5 min (degen skall nu ha gått ihop).Täck degen och låt den vila 1 timme (bulkjäsning).Kubba upp degen i 170g bitar och rundriv.Låt de runda bullarna vila i 5 min. Forma de runda bullarna till korvar. Låt korvarna vila i 5 min.Forma korvarna till baguetter. Låt baguetterna jäsa till dubbel storlek på en oljad rännplåt (baguetteplåt).Baka av baguetterna på 225C i ca 10 min.
  • Servera med en chimichurri och chorizo!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.