Skala, kärna ur och dela äpplena. Hacka 120 g av Odense Mörk choklad och vänd ner den i glassen. Riv resterande 80 g choklad. Skeda över 1 msk riven mörk choklad och toppa med en kula av glassen. 2 fasta äpplen. 200 g Odense Mörk choklad 55%
Penska med ägg. Skiva äpplena tunt o hacka chokladen grovt. Fördela även äpplena o chokladen. 1 tsk vanilsocker med äkta vanilj. 400 g mörk choklad. 4 äpplen. 1 tsk vanilsocker med äkta vanilj
Kör äppelmos, äppeljuice, smör (eller margarin) och socker till en luftig konsistens i matberedaren. Blanda bikarbonat, mandelextrakt och vatten i en egen skål och häll sedan blandningen i matberedarskålen och blanda med äppelsmeten
Lägg en rad medmjölkchoklad på en ruta med smördeg. Egentligen behövs bara två ingredienser, men jag penslade dessa med lite ägg och mjölk så då blev det några fler ingredienser
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
Visst uppskattar han god mat och vi brukar ofta laga lite mer komplicerade rätter på helgerna tillsammans, dels för att vi båda älskar god mat men också för att det är ett mysigt sätt att umgås på
Vänd sist ner rice krispen. Det går även lika bra med färdig chokladsås på tub. Låt gärna stå kvar i den avstängda ugnen att eftertorka med luckan på glänt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.