Chokladvåfflor
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ dl kakao
  • 1½ dl florsocker
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 12 krm salt
  • 13 dl Arla® vispgrädde
  • 12½ dl iskallt vatten
  • 1 Arla® Svenskt Smör
  • 1 florsocker
  • 1 vispad Arla® vispgrädde
  • 1 flisad mörk choklad
  • 1 färsk mynta
  • 1 Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 3 dl vetemjöl ½ dl kakao ½ dl florsocker 1 tsk vaniljsocker 2 krm salt 3 dl Arla® vispgrädde 2½ dl iskallt vatten Arla® Svenskt Smör Tillbehör: florsocker vispad Arla® vispgrädde flisad mörk choklad färsk myntaBlanda mjöl, kakao, socker, vaniljsocker och salt. Vispa grädden. Häll i vattnet och hälften av grädden, vispa till en slät smet. Vänd ner resten av grädden i smeten.
  • 1 Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen första gången med lite smör. Häll i smet och grädda våfflorna bruna.
  • 1 Sikta över florsocker. Servera våfflorna direkt med vispad grädde och flisad choklad. Garnera ev färsk mynta.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.