Kladdkaka med en chokladtryffelglasyr med flingsalt och dulce de leche. Jag hade med denna kaka till jobbet idag och många av mina kollegor ville genast ha receptet, så här kommer det
Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. Är du en chokladälskare så är det här kakan för dig och dessutom är den grymt lätt och snabbfixad
Har bakat med detta sedan tidernas begynnelse och en stund innan dess också. Receptet kan även piffas upp på otaliga sätt, bland annat genom att man blandar ner smaksättare i smeten eller att man täcker kakan med diverse gottiga saker
Använde detta receptet, men täckte kakan med smält nougat istället. Det blev makalöst gott, och en perfekt efterätt serverad med lite hallonsås, vit chokladsås från Odense och vispad grädde
Klä bottnen av en form med löstagbar kant med bakpapper. Rör om ordentligt med en slev och kyl i. Flytta kakan till ett upplägningsfat och dekorera med physalisen innan servering
Efter fredagens vita chokladmousse orsakade de överblivna äggvitorna lite huvudbry men medan jag funderade på olika sötsaker (makroner, silverkaka, maränger, etc) som jag kunde använda dem till drog jag mig till minnes ett inlägg på SMASKENS där Annika skriver om hur man kan använda överblivna äggvitor till att göra fluffiga fiskgratänger
Jag köpte färsk torskfilé till lockpris, och hade tänkt panera och steka dem med någon god sås till. Och ja, bilden lämnar en del övrigt att önska, men nu är det som det är med den saken
Torskfilé med fluffigt saffranstäcke. Vispa upp äggvitorna med lite salt till ett hårt skum och blanda sedan i en lite del av såsen och rör ut i äggviteskummet
Servera med lätt vispad grädde eller frukt alt. Bred ut smeten i en smord rund form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. 3 cl Herrljunga Lättvinsglögg med touch av Lime
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.