Kladdkaka med en chokladtryffelglasyr med flingsalt och dulce de leche. Jag hade med denna kaka till jobbet idag och många av mina kollegor ville genast ha receptet, så här kommer det
Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. Är du en chokladälskare så är det här kakan för dig och dessutom är den grymt lätt och snabbfixad
Har bakat med detta sedan tidernas begynnelse och en stund innan dess också. Receptet kan även piffas upp på otaliga sätt, bland annat genom att man blandar ner smaksättare i smeten eller att man täcker kakan med diverse gottiga saker
Klä bottnen av en form med löstagbar kant med bakpapper. Rör om ordentligt med en slev och kyl i. Flytta kakan till ett upplägningsfat och dekorera med physalisen innan servering
Det blev en mazarinkaka mednougattäcke. Blanda ner äggulorna med mandelmassan, ett i taget. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner det med mandelmassesmeten
Smöra och mjöla en form (24cm i diameter) med avtagbar kant. Värm upp ugnen till 200 grader. Smält smöret i en kastrull, bryt ner mjölkchokladen i det smälta smöret och låt chokladen smälta
Smält hacket tillsammans med smöret på låg värme över vattenbad eller i mikron. Här serverade jag kakorna tillsammans med grädde och krossade polkagrisar
Det som gör just den här speciell är kanske nougattäcket ovanpå och konsistensen som är kompakt men kladdig, alltså inte riktigt så lös som vanliga kladdkakor men endå kladdig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.