Kladdkaka med en chokladtryffelglasyr med flingsalt och dulce de leche. Jag hade med denna kaka till jobbet idag och många av mina kollegor ville genast ha receptet, så här kommer det
Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. Är du en chokladälskare så är det här kakan för dig och dessutom är den grymt lätt och snabbfixad
Först blev det kombinerad tentafest och födelsedagsfirande i torsdags, i fredags tog jag mig till Göteborg och gick på halloweenfest med ett härligt gäng bestående av ingenjörsstudenter och igår gick jag direkt från tåget till nästa fest
Jag fick i Naturalbox (septemberboxen) med en påse Cassavachips från Renée Volatire. Från det att jag kom innanför dörren tog det mig ungefärr 1 minuter innan jag slet upp påsen och provade
Toppa kesokvargen med hallonsylten och crunchet. Hacka några valnötter och mandlar, torrrosta på högvärme i en stekpanna (håll noga koll), sista minutrarna rosta även med någon msk havregryn och sista minuten några tsk kokosflingor
Har bakat med detta sedan tidernas begynnelse och en stund innan dess också. Receptet kan även piffas upp på otaliga sätt, bland annat genom att man blandar ner smaksättare i smeten eller att man täcker kakan med diverse gottiga saker
Jag har startat morgonen med müslibak. Crunchig, söt och god. Det godaste med müsli är ju frukbitarna som ofta är alldeles för få, russin brukar det finnas i överflöd, men det är ju de andra frukterna som är godast
Förvara sedan müslin i en burk med tättslutande lock. Nu i sommartider brukar frukosten spela en central roll då det äntligen finns tid att sitta ner tillsammans och njuta
Använde detta receptet, men täckte kakan med smält nougat istället. Det blev makalöst gott, och en perfekt efterätt serverad med lite hallonsås, vit chokladsås från Odense och vispad grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.