Här är en supergod drink på Xanté som är en päronlikör med cognac som bas. Idag har det varit riktig sommarvärme och det får mig att längta efter härliga grillkvällar med god mat och god dryck
Toppa med de rostade nötterna. Servera ev med vispad grädde. 300 g sockerfri mörk choklad (jag använder Cloettas, finns i godisavdelningen i din matbutik)100 g sockerfri mjölkchoklad (Cloettas också)200 g smör2 dl vispgrädde2 msk creme fraiche 3 dl grovhackade nötter (ex valnötter och mandlar)Ev lite kryddor ex kanel och lite saltBörja med att rosta nötterna i en torr stekpanna, ev med kryddor
Den hade jag skurit i klyftor, vänt i rapsolja smaksattmed vitlök, samt ljus soya. Ni får helt enkelt stå ut och kanske till och med köpa er lite vildsvinskött av en snäll jägare i er närhet
Ska man hinna med får man skörda lite varje dag och ta till vara. Plommonmarmelad med vanilj. Lägg alla ingredienser i en kastrull (släng ner vaniljstången och låt den koka med om du vill), blanda runt och låt koka upp
Återigen en läckerhet som kollegan Lena har bjudit på, nämligen vit chokladtryffelmed lime. Vit chokladtryffelmed lime ca 40 st 300 g vit choklad 1 dl vispgrädde rivet skal av en lime florsocker att rulla i Finhacka chokladen Värm grädden tills den ryker Häll grädden över chokladen och rör tills allt smält ihop till en fin massa Rör i limeskalet Klä en form med bakplåtspapper pudrat med florsocker Häll massan i formen och låt stelna i kylen i minst 4 timmar Stjälp upp tryffeln och skär i bitar med en varm kniv, pudra dem försiktigt med lite florsocker så de inte klibbar ihop Foto
Carina har en mumsig lösning - med citron och ingefära, båda kända för att starta ämnesomsättningen och rensa ut toxiner (gifter), samt mynta, som ökar genomströmningen av kalcium till muskelcellerna, är detta även en perfekt start på dagen
. Dessa små julinspirerade godsaker blir ca 30 försvinnande goda tryfflar. Om man nu vill göra en genväg kan man ju alltid köpa färdiga tryfflar, värma upp dem lite i handen
Rör om tills saltet lösts upp och pulvret blandats upp med vattnet. Sätt ugnen på 250 grader. Häll upp det kokande vattnet och smaksättningen i tre olika skålar
Blanda köttfärs, ajvar, ägg, salt och peppar med havregrynen. Vegetariska och med fisk. Pannbiffar är lätta att göra och kan smaksättas på en hel del olika sätt
Jag blev serverad glass smaksattmed brynt smör av Nicklas på en grym middag för ett år sedan, och det har inspirerat mig till den här goda och enkla desserten
Det är nog väldigt många som gör chokladtryffelmed olika smaksättningar till jul. Om man vill kan man istället för att rulla tryffeln i kakao fylla ischokladformar med tryffelsmet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.