Ja vad kan man säga, jag har snöat in på dulce de leche. Jag är lite så. Ibland snöar jag in på saker, eller nördar in mig på saker kan man också kalla det
Värm ugnen till 180°. Kör i mixer samman socker, smör, mjöl och nötter till en smulig massa. Tryck ut massan i en tårtring med 24 cm diameter och baka i 6–7 minuter
Med en kladdkakas botten och en underbart smarrig fudgesmakande chokladkräm på toppen. Denna underbara chokladtårta gjorde jag och dottern i helgen, för att fira mors dag i efterhand
Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker poröst. Rör ned mjöl, kakao, salt och bakpulver. Riv mandelmassan och rör ned den tillsammans med smält smör och mjölk
Smält kokosoljan men låt den gärna ha några små klumpar kvar, alltså inte helt smält (om det går). Blanda samma degen (0m den intre riktigt går ihop tillsätter du lite mer honung) och tryck ut den i en miniform
Sikta vetemjöl på bakbordet. Forma det till en ring. Lägg rumsvarmt smör, florsocker och salt i mitten. Arbeta samman blandningen till en massa med fingertopparna
Just nu står jag och pysslar i köket, krämig chokladtarte med smak av Baileys, hur låter det. Made by Marys tips inför helgen måste bara blir det här ljuvliga Riojavinet som vi smakade första gången på mat- och vinmässan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.