Chokladtårta med glasyr
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 125 g mörk choklad eller någon smaksatt choklad, till exempel apelsinkrokant
  • 1100 g smör
  • 14 ägg
  • 13 dl socker
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 11 1/2 dl vetemjöl
  • 12 tsk kakao
  • 1 smör och mjöl till formen
  • 11 dl vispgrädde
  • 1100 g hackad mörk choklad
  • 1 Färska bär och färska blommor eller blomblad från till exempel viol eller rosSätt ugnen på 200 grader.
  • 1 Smörj och mjöla en form med löstagbar botten, 24 centimeter i diameter.
  • 1 Smält chokladen och smöret i ett vattenbad på spisen eller i en bunke på låg effekt i mikron, rör ett par gånger emellanåt så att det inte bränns.
  • 1 Vispa ihop ägg och socker lätt. Blanda chokladsmöret med äggsmeten. Sikta i de torra ingredienserna i smeten.
  • 1 Häll upp smeten i formen och grädda i cirka 20-25 minuter. Låt kallna.
  • 1 Koka upp grädden och lägg den hackade chokladen i en bunke och häll över den varma grädden, rör tills all choklad är smält.
  • 1 Glasera tårtan med chokladglasyren och låt den stå ett par timmar i kylen tills glasyren stelnat. Servera med färska hallon och en klick lätt vispad grädde eller vaniljglass.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.