125 g
mörk choklad eller någon smaksatt choklad, till exempel apelsinkrokant
1100 g
smör
14
ägg
13 dl
socker
11 tsk
vaniljsocker
11 1/2 dl
vetemjöl
12 tsk
kakao
1 smör
och mjöl till formen
11 dl
vispgrädde
1100 g
hackad mörk choklad
1 Färska
bär och färska blommor eller blomblad från till exempel viol eller rosSätt ugnen på 200 grader.
1 Smörj
och mjöla en form med löstagbar botten, 24 centimeter i diameter.
1 Smält
chokladen och smöret i ett vattenbad på spisen eller i en bunke på låg effekt i mikron, rör ett par gånger emellanåt så att det inte bränns.
1 Vispa
ihop ägg och socker lätt. Blanda chokladsmöret med äggsmeten. Sikta i de torra ingredienserna i smeten.
1 Häll
upp smeten i formen och grädda i cirka 20-25 minuter. Låt kallna.
1 Koka
upp grädden och lägg den hackade chokladen i en bunke och häll över den varma grädden, rör tills all choklad är smält.
1 Glasera
tårtan med chokladglasyren och låt den stå ett par timmar i kylen tills glasyren stelnat. Servera med färska hallon och en klick lätt vispad grädde eller vaniljglass.
En fantastisk chokladtårtamed mörk chokladglasyr. Det börjar dra ihop sig till ett nytt år och många har nog redan bestämt sin nyårsmeny, men om det skulle finnas någon vilsen själ därute som behöver hjälp med att komma på en passande efterrätt så har jag svaret
Chokladtårtamed Dulce de Leche och Marängsmörkräm. Efter en viss korrigering av receptet, för att fungera med svenska måttangivelser, och några omgångar med provbakning så blev det provsmakning hos mig och tummen upp från fina Malin
Däribland den här chokladtårtanmed Baileysmousse som smakade gudomligt. Jag har haft fullt upp med att starta upp det nya året på jobbet och nu har jag äntligen kommit igång, och kan lägga ner lite mer tid på att visa er underbara bakverk =)
Rör ihop hallonsås med äggvisp. Dekorera med hallon och servera lite vaniljglass till. Idag fyller vår minsta 5 år och det firades i går med tårta och macarons. Fyll formen med hallonmousse och ställ in i kylskåp minst 4 timmar, gärna över natten. Fyll formen med hallonmousse och ställ in i kylskåp minst 4 timmar, gärna över natten
Det jag visste från början var att jag ville garnera med choklad-fingrar men sen satt jag och googlade tårtfyllningar och till slut bestämde jag mig för hallonmousse (för att få lite syrlighet) och kolagrädde (för pappa älskar kola)
Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller fransk chokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
Har inte gjort så många "naked cake" i mina dar men när jag kollade runt på nätet för lite tårtinspiration så var det nästa bara "naked cakes" (alltså tårtor som inte är täckta med marsipan eller sockerpasta) som fångade min uppmärksamhet
Smält smöret till glasyren och rör i de övriga ingredienserna och bred ut över chokladkakan. Till kalaset idag gjorde jag en chokladtårtamed Ahlgrens bilar fluff på som uppskattades av både liten som stor
Glasyr. Garnera tårtan med non stop (barnkalas) eller någon form av strössel Tårtbotten. Rör tills glasyren är en slät tjock smet som går att bre över tårtan
Här kommer ett tips på en mumsig chokladtårtamed mycket chokladsmak, perfekt om man älskar choklad. Nu till påsk är det snyggt att dekorera med chokladfingers eller Kit Kat runt tårtan och lägga på en massa färgglada chokladpåskägg
Här kan du själv välja hur sött du vill att det ska vara, smaka av med sötning tills du blir nöjd. Hallontårtan fick tummen upp här hemma så jag testade att göra en chokladtårta, lika enkel, lika god tycker jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.