Toppa med valfria färska bär Gluten- och sockerfri chokladtårtamedfärska bär. Vet man att någon av gästerna på ett kalas är glutenintolerant så är det ju roligt att kunna bjuda på en tårta som alla gäster kan äta och på så vis slippa baka två tårtor, eller be personen som inte kan äta gluten att ta med eget fikabröd
Den här bakade jag i torsdags, som rubriken lyder alltså en mörk chokladtårta som jag sedan spritsat vispad grädde på och lagt en hög med blandade bär i mitten
Vit choklad är ju ganska sött men tillsammans med creame fraiche ochfärska hallon och blåbär blir det här en fräsch och syrlig dessert som alla runt bordet tog en extra portion av
Lägg ihop bottnarna med citrongrädde ochfärska bär emellan. Marängtårta med smörkräm – Koladröm med daimgrädde och jordgubbar – Tårtbotten – Marängtårta med smörkräm och jordgubbar
Garnera efter tycke och smak med vispad grädde ochfärska bär, eller servera separat vid sidan om. Tål du inte mandel kan du ta kokosolja, och ersätta mandelmjölet med riktigt fint mixade solroskärnor
Vi hade gäster på besök igår och som vanligt brukar jag försöka passa på att baka ”lite extra” att båda bjuda på och skicka med gästerna lite hem… Det brukar alltid vara uppskattat och så slipper jag ha kvar en hel massa fika som ingen riktigt orkar äta upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.