Denna enkla rabarberkaka med kardemumma passar perfekt till helgfikat. Rabarberkaka med kardemumma. Smörj en form med avtagbar kant och bröa, gärna med kokos
Servera med vispad grädde eller vaniljglass. Kakan200 g smör5 dl socker1 dl kakao1 nypa salt1 msk vaniljsocker4 ägg3 dl vetemjöl. Häll smeten i en springform (23-24 cm) Grädda kakan längst ner i ugnen ca 32-34 minuter och låt sedan svalna i formen. Chokladkolakräm75 g smör0,5 dl socker0,5 dl sirap1 msk kakao1 tsk vaniljsocker1,5 dl grädde200 g choklad välj mjölkchoklad eller en mörk choklad om du föredrar det. 200 g smör. 200 g choklad välj mjölkchoklad eller en mörk choklad om du föredrar det
Häll fyllningen på båda bottnarna och lägg ihop dem med kladd sidan. 2 tsk bakpulver. 2 msk kakao. Grädda kakan i 175 grader ca 20 minuter eller tills stickan är torr. 125 g smör. 2017-04-05 @ 18. 28. 2 tsk bakpulver. 2 msk kakao. 125 g smör
Toppa med lite härlig glasyr och ni har en perfekt sockerkaka till fikat. Ingredienser. En liten touch av apelsin lyfter verkligen sockerkakan och toppat med lite härlig glasyr kan det inte bli bättre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.