En av favoriterna på gårdagens temadagmed franska bakverk blev den franska chokladtårtan. Receptet kommer ursprungligen från Leila, men vi ändrat lite samt lagt till en tryffelglasyr som gjorde tårtan otroligt blank och vacker och såklart väldigt god
Chokladtårtamed Dulce de Leche och Marängsmörkräm. Jag läser mycketAmerikanska bloggar och matmagasin för att få inspiration och för ganska länge sen, säkert ett halvår sedan, snubblade jag på en tårta från blogglänken ovan som jag kände att jag bara måste prova mig på att baka
Däribland den här chokladtårtanmedBaileysmoussesomsmakadegudomligt. Jag har haft fullt upp med att starta upp det nya året på jobbet och nu har jag äntligen kommit igång, och kan lägga ner lite mer tid på att visa er underbara bakverk =)
Och det är exakt där du hamnar när du äter den här drömmigachokladtårtan. Nu har det gått alldeles för lång tid sen jag gjorde något riktigt chokladigt så jag passade på när jag testade migframmed glutenfri bakning
Blanda mjöl, socker, kakao, vaniljsocker, ägg, sirap och smöret till en jämnsmet. Häll upp smeten i en smord och ströbröad form, gärna med avtagbara kanter
Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller fransk chokladtårtasom det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
Smöra och bröa en form. Vispa smör och socker fluffigt. Blanda nu i kakaonsmeten i smör/socker blandningen och tillsätt dem vispade äggen, mjöl och bakpulvret som har blandas ihop och till sist chockladhacket
Eftersom ingen av oss tycker om vanliga gräddtårtor (vi gillar varken sockerkaka eller vispad grädde) så brukar vi för det mesta välja andra mjuka kakor, typ kladdkaka eller liknande, istället för vanliga tårta till födelsedagsfikat
Har inte gjort så många "naked cake" i mina dar men när jag kollade runt på nätet för lite tårtinspiration så var det nästa bara "naked cakes" (alltså tårtor som inte är täckta medmarsipan eller sockerpasta) som fångade minuppmärksamhet
Kommer ni ihåg muffinsarnasom jag gjorde för ett tag sedan. De blev så himla goda så jag testade att göra en tårta med ungefär samma recept och det var inte så dumt det heller
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Chokladtårtan. Mäktig är den så den räcker till många. Här har jag valt att smaksättamed apelsin och whiskey, menman kan blanda i den smakenman gillar bäst
Här kommer ett tips på en mumsigchokladtårtamedmycketchokladsmak, perfekt omman älskar choklad. Nu till påsk är det snyggt att dekorera med chokladfingers eller Kit Kat runt tårtan och lägga på en massa färgglada chokladpåskägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.