Vispa smöret med sirapen och muskovadosockret tills det blir ljust och pösigt. Här kommer receptet på den amerikanska chokladtårta som jag bakade till makens födelsedag förra veckan
Vispa äggulorna luftiga med vattnet och tillsätt sedan resten av sockret. Dekorera sidorna med rostade hasselnötsflagor och toppa tårtan med små chokladägg innan servering
Pajen är lättbakad och du gör den i olika steg, Börja med pajdegen, kyl och förbaka. Lägg i päron (använd med fördel mjuka päron, eller konserverade) och häll över fyllningen
Istället för enbart grädde som fyllningen i en budapestrulle har, har jag fyllt denna tårta med vaniljkräm blandat med grädde, vilket inte gör den alltför mastig och dessutom passar det väldigt bra till marängen och hallonen
Klä botten på en springform, (med löstagbar kant) med bakplåtspapper. Vispa grädden medelhård för sig. Låt stå framme i cirka 30 minuter och toppa med valfri topping, ex-vis noblesse och färska hallon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.