Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller fransk chokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
Det jag visste från början var att jag ville garnera med choklad-fingrar men sen satt jag och googlade tårtfyllningar och till slut bestämde jag mig för hallonmousse (för att få lite syrlighet) och kolagrädde (för pappa älskar kola)
Den här tårtan har jag velat prova på att baka länge och när ingen mindre än en av mina bästa vänner blir min granne så är det klart det ska firas med något riktigt gott
Ta upp gelatinbladen och blanda ihop med grädden. Trots den trista sommaren har det blivit en hel del bär i jordgubbslandet som ligger nedfrysta i väntan på något gott att laga
Ställ sedan formen åt sidan för nedkylning medan du förbereder fyllningen. Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten tills det har mjuknat, låt rinna av väl
Häromdagen bakade jag en av mina favoritkakor - choklad- och marängkaka med hasselnötter. När man tar ut kakan sjunker marängen lite så lossa kakan från kanten försiktigt med en kniv
Finmal kexen i en matberedare eller lägg dem i en plastpåse och krossa dem med en kavel. Blanda de krossade kexen med det smälta smöret och rör ihop ingredienserna
Istället för enbart grädde som fyllningen i en budapestrulle har, har jag fyllt denna tårta med vaniljkräm blandat med grädde, vilket inte gör den alltför mastig och dessutom passar det väldigt bra till marängen och hallonen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.