Tryck ut blandningen över botten i en springform, gärna hjärtformad, med bakplåtspapper i botten. Värm upp under omrörning och mosa bären med en gaffel till de saftar sig och sockret smält
Det är inte så ofta jag bakar något med clementiner. Men när jag hittade otroligt fina clementiner med bladen kvar så tänkte jag att något måste jag hitta på med dem
Botten100 g smör saltat, och rumsvarmt 135 g strösocker [1,5 dl] 100 g äggula [6 st] 60 g mjölk [4 msk] 120 g vetemjöl [2 dl] 10 g bakpulver [2 tsk] 1 g salt [1 krm] 5 g vaniljsocker [1 tsk]
Rör ihop glasyren och täck tårtan med den. Apelsinkräm. Toppa med det rivna apelsinskal som är kvar. Klyv kakan och bred på apelsinkrämen, lägg på eventuellt grädde och överst den andra bottnen
Bryt chokladen i bitar och lägg ner i kastrullen med smör. Apelsinkräm. Vid servering garnera med skinnfria apelsinklyftor, apelsinskal och citronmeliss
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.