Sådär krispigt knaprigt, lite likt friterat ochmed god sälta och smak av bacon. Något direkt recept behövs inte, ta den mängd av potatis och bacon du tycker blir bra, krydda med förslagsvis en grillkrydda med lite chiliflakes i, ett par pressade vitlöksklyftor och vänd runt i en ugnsform
Bruschetta och surdegsbröd med pesto. En surdegsbaugette med ett gott pålägg så här på försommaren är jättegott som en lättare lunch, på picknicken eller till middagen
Lägg ut arken och pensla halva delen på varje ark med smält smör. Det här är sååå gott - receptet har varit med tidigare men denna gång testade vi svart tångkaviar istället för röd
Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehålla apelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad
Pepparkakor med en kräm av lika delar creme fraiche och gorgonzolaost. Jag har aldrig ätit kråkbär, men läst mig till att det är ett bär med ganska fadd smak men fantastisk färg
Köttfärsen - som jag fryser in i platta paket - tinade snabbt i lite ljummet vatten, och förvandlades sedan raskt till en mustig köttfärssås medan pastan kokade, och eftersom jag hade ett paket oöppnad scamorza i kylen (som jag egentligen hade tänkt använda till annat) gjorde jag det här tillbehöret som passade perfekt till
Den var som tur är inte hos oss utan hos en annan (slitsam) granne, men vi hjälptes åt förstås att bära stolar och fixa till samt att bidra medtillbehör till kräftorna
Morötter är goda precis som de är, rårivna eller bara kokta med lite salt - för att inte tala om pressade till juice - men ibland kan det ju kännas roligt med lite omväxling
Servera dessa tillbehörmed en god köttbit och lite sallad. potatis, tunt skivad (lite svårt med mängden utan det beror på hur många ni är och vilken form du använder men ett riktmärke är väl ungefär ca
Fyll med röran och låt gärna stå en liten stund. Kryddsmörsfyllda champinjoner med Brieost. Hacka löken och äpplet fint och lägg i en skål, smula över fetaosten och rör ner cremefraichen, krydda
Redan på morgonen kokte jag revbenen, delade, i vatten med hönsbuljongtärning, japansk soja, en hackad morot, lagerblad, svartpepparkorn och rikligt med salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.