Ingredienser Portioner. 6 2 apelsiner 2 blodapelsiner eller röda grapefrukt 2 avokador 150 g fetaost 2 dl granatäppelkärnor 2 msk hackade pistagenötter 2 msk olivolja 1 tsk flingsalt 2 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Toppa gärna varje chokladsufflémed bär, florsötning, hackad choklad och/eller valfri grädde. Lägg bitar av choklad i en liten skål tillsammans med olja
Smörj formarna med smöret och sockra insidan. Dra med fingret runt kanten på formarna. Häll i en matsked av sockret i vitorna och vispa med elvisp till fast konsistens
Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehålla apelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad
Blanda med alla andra ingredienser och låt dra i 2 timmar i rumstemperatur. Klyfta varje apelsin i 8 delar och skär sen bort skalet samt eventuellt störande hinnor
Vad sägs om en apelsinsalladmed smak av jul - den går inte av för hackor vill jag lova. Jag ska vara ledig över jul, i alla fall ett par dagar och spenderna dem tillsammans med min familj och släkt
men jag hann rädda den med extra havredryck. Börja med att gör vid formarna genom att ”smöra” med dem med mjölkfritt margarin (fördela jämnt med pensel) och sockra dem
Lägg hallonen i en skål tillsammans med limesaft och låt tina i rumstemperatur. Smörj in dina formar ordentligt med smör och täck sedan kanterna ordentligt med socker
Skala apelsinerna med kniv så att inget av det vita blir kvar, skiva dem och lägg på ett fat. Bryt flarnen i små bitar och strö över salladen och garnera med koriandern
Kanske hade jag en aning för varmt i ugnen, kanske jag slarvade med att smörja formen ordentligt. Att göra en sufflé är inte helt lätt, vilket jag märkte när jag gjorde denna chokladsufflé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.