Detta är en klassisk syltkaka med mördeg ochhallonsylt men i lite annorlunda utseende. Ett mysigare sätt att dela en härlig syltkaka med vänner och bekanta
Jag älskar ju choklad och de här spröda chokladsnittarna är småkakor som alltid går hem i vår familj, de här smakar mycket choklad och det är omöjligt att bara ta en kaka
Här kommer den utlovade Rabarber- ochhallonsyltenmed chiafrön. Chiafrön bildar vid kontakt med vätskor en gelé, vilket gör att de tillsammans med lite vätska kan användas som ersättning för ägg i kakor och bakverk
Rör ihop ägg och socker med en slev eller handvisp, smält smöret och låt svalna lite. Hade varit mycket godare med enbart chokladsmaken för att citron smaken skulle ha fått styra upp alltihopa
Hon tål ju inte mjölkprotein så det bidde mjölkfria chokladsnittar. Älskar allt med dem. Har tänkt på den här kombon i evigheter, chokladiga snittar, ringlad ljus choklad och gröna pistagenötter
Jag hällde allt i en bunke och jobbade snabbt ihop till en deg,. Och de var försvinnande goda. Rullade ut degen till 5 längder, la dem på ett bakplåtspapper, plattade till dem lite och sedan gräddade jag dem i ca 20 min på 180 grader
Vanilj och Jordgubbs-Kladdkaka toppad medglasyr, kokosflakes och färska jordgubbar. Fick höra att det var bland de godaste de ätit och att dom ville ta med receptet till det nyöppnade lokala konditoriet som de har hemma
Pensla med äggvitan och strö över pärlsocker. Har fasnat lite på småkakor just nu då de går att variera smakmässigt så otroligt mycket, samt att man kan leka med färger
Buffé med vinbladsdolma, bulgursallad (kisir), börek med potatisfyllning, piroger med fetaostfyllning, annanaspaj, macaroons grön med smörkrämfyllning och en chokladmacaroons (se recept nedan), tårta ochchokladsnittar (se recept nedan)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.