Jag har hört att lakritspulvret skall användas med försiktighet pga den starka smaken men jag tycker det är hur gott som helst och kan äta det som det är
Denna blir en lagom tjock och krämig chokladsåsmed lite kolasmak, pricken över i. Sedan jag lagade denna chokladsåsen första gången så köper jag aldrig färdig på tub längre
De var väldigt goda med denna smaken. Blanda ihop med mandelsockret. 5 dl florsocker1 tsk vaniljsocker1 äggula2 tsk lakritspulverVispa smör med sockret, i med resten tills du har en smet, som spritsats på hälften av kakorna och läggs ihop två och två
Den här gången med Päron, Lakrits & Blåbärs-smak. Hacka 3 st små Päron i bitar och ta bort kärnhusen, mixa ihop med 2 dl tinade Blåbär 1/4 tsk Äkta Vaniljpulver, 1-2 tsk Lakritsrotpulver (smaka av och ta mer eller mindre lakritspulver efter smak), 1/4 tsk Havssalt (ta mer salt för mer saltlakrits-känsla) och söta sedan med Honung eller Agave efter smak och tycke, börja med 1-2 msk
Testade på att göra egen chokladsås i helgen och det blev otroligt gott. Nästan sådär farligt god. ) och så är det väldigt enkelt att göra och går snabbt
Syrran med familj var här innan på en förmiddagsfika och jag slängde ihop några snittar. Jag smaksatte mina med sega Kickbitar med hallon/lakrits smak, sååå gott
Ställ in allt i frysen medan du gör i ordning nästa fyllning. Här kan du själv välja hur surt eller sött du vill att det ska vara, smaka av med citron och sötning tills du blir nöjd
Det är ju semmeltider så det bara dånar om det, även om själva fettisdagen är om några veckor. Jag har ju låtit kreativiteten flöda och sedan har jag också knarkat semmelinspiration på nätet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.