Det kanske kan tyckas att man utmanar ödet genom att försöka göra LCHF-nougat. Man kan välja att göra nougat på olika nötter, vi tog både hasselnötter och mandel
I Iran äter vi mycket nötter, nötter och petit chouxer (recept på det får jag publicera vid ett annat tillfälle) och så äter vi vit nougatmed pistagenötter, eller GAZ som vi själva kallar det
Klä en liten form med bakplåtspapper och häll ner smeten i den. De här små goda nougatbitarna kan man göra vilken dag som helst, det måste inte ätas just på julafton
Tänkte försöka hinna med att ordna något gott till kvällsfika för att fira lite ikväll. Bred ut smeten i en lång-panna, ca 27 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper
Så vansinnigt god nougat fudge. Första koket steg inte riktigt i gradrean och jag tog en promenad med grannen, när jag kom tillbaka var fudgen 163 grader och svart. Kokas till 121 grader, mät med termometer. 250 gr nougat. 250 gr nougat
Den är färdig när det fastnar lite på en tandpetare som du gör ett stickprov med. Välv kakan uppochner på exempelvis en skärbräda (med baklåtspapper på)
Idag är det jobbfredag för min del, den sista jobbdagen på en och en halv vecka till och med, så just nu längtar hag lite extra till ikväll när jag slutar minsann
Florsocker, att pudra med. Kavla eller tryck ut nougaten till cirka 1,5 cm tjocklek och låt svalna. 2,75 dl strösocker 1 dl flytande honung 1 dl glykossirap 1 dl vatten 2 st små äggvitor 0,5 dl strösocker 100 g pistagenöt (gärna riktigt grön, typ iransk) 130 g skållad sötmandel 130 g skalade hasselnötter Florsocker, att pudra med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.