(Jag använde en form som är 25 * 35 cm, så de blir höga som kaféers kärleksmums) Grädda mitt i ugnen 175 grader ca 30 min. 35 cm, så de blir höga som kaféers kärleksmums) Grädda mitt i ugnen
Eller chokladmums, mockarutor, kärleksmums eller Mariannes kakor som en del kallar dem. Ett av mina absoluta favoritbakverk, som (tack och lov) även blivit en av barnens favoriter är chokladrutor
Skulle nog kalla det här en 70-tals klassiker, men den kanske är äldre än så. Egentligen spelar det inte så stor roll, den är fantastiskt god och bakas i långpanna - oerhört tacksamt
Ett recept vi använder ofta här hemma, enkelt och snabbt att göra och supergott. Det är Leilas recept, men min egen glasyr som är ännu godare än Leilas Du har säkert sett receptet här på bloggen tidigare…
Ugn. 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en skål. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten
I dag bjuder jag på vita kärleksmums, eller snoddaskaka med vit choklad som man också kan kalla dem. Jag har utgått från mitt klassiska recept på kärleksmums, men istället för kakao har jag använt mig av vit choklad
Kärleksmums dessa goda chokladrutor som jag tror att de allra flesta gillar. Idag blev det en lite annorlunda variant med färskost i glasyren och jag bakade den utan kaffe som man annars brukar ha i just denna mjuka kaka Här hittar ni kärleksmums ( mockarutor ) med kaffe i glasyren >>
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.