ca 40 små 200 g grovt riven mandelmassa 1 äggvita 1/2 dl färskpressad apelsinjuice 1 påse saffran (à 0,5 g) 250 g rumsvarmt smör 1 1/4 dl florsocker ca 200 g smält mörk choklad Lägg till i inköpslistan
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 19 port 20 port 21 port 22 port 23 port 24 port 2 dl Äpple (syrligt, tärnat) 45 g smör 3/4 dl Strösocker 1 st Ägg 3 msk Vispgrädde 2 3/4 dl Vetemjöl 3/4 tsk Bakpulver 3/4 tsk Vaniljsocker Mandelknäck 100 g smör 1 dl Ljus sirap 80 g Flagad mandel Till servering visopad grädde eller vaniljglass
Jag undrar bara vad som ska göras medgrädden som står i receptet (i krämen). Vi satt och spelade rummy efter middagen i söndags och då tog jag fram ett fat med några vaniljrutor
Ta bort skålen från värmen och vispa med en elvisp tills marängen är styv och har svalnat. För att lossa bakplåtspappret lättare kan du pensla med kallt vatten på pappret lite innan och lossa det försiktigt
Några år sedan fanns det glass medDulcedeleche smak i Polen. Ställ burken meddenkondenserademjölken i kastrullen och fyll kastrullen med vatten så att den täcker burken
Den store (Hernan) ville ha en mjuk kaka medDulcedeLeche utblandat i smeten, medanden lille (Marco) ville ha en DulcedeLeche tårta med, hans andra favorit, choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.