Servera med vispad grädde eller vaniljglass. När det är Fredag så bjuder frugan oss på hotellet på fika, hon tyckte vi skulle ha lite Fredagsmys i allt arbete
Blanda vetemjöl, nymalen kardemumma och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet. Skär upp rullen i 16-20 bitar, spritsa vispad grädde över varje bit och toppa med lite rostade mandelspån
Vispa ägg och socker poröst och vänd i de torra ingredienserna med en slickepott. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugn i 5-6 min
Nybakta lussekatter är ju fantastiskt gott, med iskall mjölk till, men sen blir de lite… tråkiga. Smör och socker är ju däremot fruktansvärt gott, så här kommer ett recept på just den kombinationen – lussebulle med smörfyllning i
Ingredienser Portioner. ca 40 små 200 g grovt riven mandelmassa 1 äggvita 1/2 dl färskpressad apelsinjuice 1 påse saffran (à 0,5 g) 250 g rumsvarmt smör 1 1/4 dl florsocker ca 200 g smält mörk choklad Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.