Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggulor vitt och fluffigtmed elvisp eller köksmaskin. 200 g mörk choklad (70%)Värm ugnen till 175 grader med varmluftsugn. Rör ordentligt till en smidig smet och tryck ut i botten på en form, ca 30*20 cm med bakplåtspapper (fukta gärna händerna med lite vatten när du trycker ut smeten så är det inte lika kladdigt)
Med lika delar menas precis som det låter. Gör likadant med mjölet i det tredje glaset. Blanda sedan ägg och socker i en bunke och vispa med elvisp tills det blir mycket pösigt
I dag var en sådan dag, då den ena killen som hade köpt present och var så besviken att han hade missat kalaset skulle komma över med sin mamma och fika
Japp, en tidig dag på jobbet idag med andra ord, och dessutom blir det en sen kväll ikväll. Nej, jag ska (för en gångs skull) inte jobba precis hela dagen faktiskt, utan ikväll är det dags för julbord med jobbet
I går bakade jag en helt magisk vit chokladtårta med mild lemon curd-smak och seg mandelbotten. Här har jag helt egoistiskt gått loss med mina favoritsmaker – citron i form av superkrämig lemon curd och grovt hackad vit choklad
Blanda bakpulver, vaniljsocker och mjöl och rör ner det ihop med smör och vatten till en slät smet. Stjälp upp kakan på en skärbräda med undersidan uppåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.