100 g smör, rumsvarmt 3,5 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 3 msk vatten, iskallt 0,5-1 dl sylt. glasyr2 dl florsocker ca 3 tsk vatten ev strössel, till garnering
Blanda smör, socker, mjöl, potatismjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker till en smulig massa. Arbeta snabbt ihop till en deg och låt den vila i kyl i en timme
Blanda smör och socker i matberedare. Tillsätt övriga ingredienser. Dela degen i fyra bitar. Rulla längderna lika långa som plåten, två rullar på en plåt
Jag valde att fästa chokladpinnar runt tårtan, strössla med rosa glittrande strössel på toppen, spritsa grädde i kanten och dekorera med jordgubbar i mitten av tårtan
Garnera slutligen tårtan med silverkulor, chokladpinnar och en ex en fin godis. 2,5 dl gräddeChokladpinnar med apelsinkrispSilverkulorRöd gelégodis20 g mörk chokladHopläggning
Täckt med en vit Glaze och garnerad med chokladpinnar, ätbart guldblad, doppade Mirror Glaze praliner( Det blev så mycket Glaze över så jag provade att doppa pralinerna, och det funkade bra
Dess chokladpinnarna hittade jag på Ica Maxi. Ljuvlig citronglass. 21 juli 2015, 14. 05. Hej. Inte något direkt glassväder här idag, regn och åter regn
Jag bakade själva muffinsen igår och lät frostingen stå i kylen över natten, supergoda vanilj och chokladmuffins med vitchoklad frosting, strössel och chokladpinnar med hasselnöts-kräm fyllning
De ljusare chokladpinnarna gjorde jag genom att blanda ut hälften av den mörka chokladen mot mjölkchoklad, romen mot 1 tsk vaniljsocker och sedan doppade jag dom i mjölkchoklad istället och ströade över lite strössel
Skär den stela chokladkrämen i lagom stora bitar, det är upp till var och en hur stora chokladpinnar man vill ha men jag gjorde 7 st för jag gillar när det smakar mycket choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.