Smöra & bröa en sockerkaksform. "Kanderat" hasselnötsströssel. Tillsätt clementinzestet & saften (ev. Häll i hasselnötter & strösocker i stekpanna och smält på låg värme, rör om då och då tills sockret smält och svept in hasselnötterna, häll upp dem på bakplåtspapper och låt steltna
Maken tyckte att den var godast av alla tre rätter (och då är inte han nån ”efterrättsmänniska”), till och med godare än oxfilén som vi åt som huvudrätt
Glasstårta på marängbotten med dulce de leche- och polkaglass toppadmed salt kolasås,. Till exempel kan man använda sig av en köpt marängbotten, och hinner man inte med att göra två olika glasslager kan man satsa på att istället göra dubbel sats av det ena
Vispa ägg och socker, i med resten och häll i den bröade formen. Schweizernötfudge. Vispad ekologisk grädde gärna uppblandad med mjölk för lättsammare konsistens
Mosa till slät med stavmixer. Servera soppan och med varm MiFU på toppen och garnera med basilikan. Mät upp hälften av vattnet i en kastrull och värm upp
En chokladpannacotta som täckts med ett lager rödaste röd champagnegelé är det vi bjuder på. Så idag får vi kanske fresta med en god och inte så krånglig dessert till nyårsaftonsfirandet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.