Chokladmuffins med mandelmjöl
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 60 g kokosolja (eller vanligt smör)
  • 160 g mörk choklad (gärna upp till 85 %)
  • 12 ägg
  • 140 g socker
  • 120 g mandelmjöl
  • 1 mandel och hasselnötter, hackad (valfritt)
  • 1 glass eller lättvispad gräddeSå här gör du 20 minuter Sätt ugnen på 200 grader. Smält kokosoljan i en kastrull. Lägg sedan i chokladen och rör tills ingredienserna smält samman. Vispa ägg och socker till det blir ett hårt skum. Vänd sedan ner mandelmjölet och därefter kokos/chokladblandningen. Häll smeten i fyra lika stora muffinsformar eller i mindre ugnsfasta formar (smörj den med olja eller smör på insidan) Ställ in i ugnen och grädda i cirka 6 minuter. Ta ut dem och låt dem svalna en stund. Hacka ev. mandel/hasselnötter och strö över muffinsen. Servera gärna med visad grädde eller vaniljglass. Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.