1 Receptet
gäller för 16 st 150 g Arla® Svenskt Smör 2½ dl strösocker 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 2 ägg 2 dl vetemjöl Frosting: 50 g Arla® Svenskt Smör 250 g Arla Köket Kesella® kvarg vanilj körsbär t ex hallon, blåbär eller jordgubbarGör så här Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Klicka ut smeten i pappersformar. Grädda i mitten av ugnen 12–14 min. Smält smöret till frostingen och låt det svalna. Rör ner kvarg. Bred frosting över muffinsen och låt stelna i kyl. Garnera med bär.
5 dl socker - ja, det stämmer. Fortsätt vispa med elvisp i 20 min. Klicka ut på bakplåtspapper och baka i ugnen på 130 grader i 50-60 minuter. 4 äggvitor 5 dl socker - ja, det stämmer
Toppa med en härlig chokladkräm så blir det inte så mycket bättre. Chokladmuffins, 12 st. Vänd sist i vattnet och därefter chokladen och fyll upp muffinsformarna (ca 4/5-delar av formen)
Chokladmuffinsmed Marabou nougat recept. 7-8 stycken stora amerikanska muffins100 GRAM SMÖR1 DL STRÖSOCKER2 STORA ÄGG2 DL VETEMJÖL3 MSK KAKAO1 TSK VANILJSOCKER1 TSK BAKPULVERFyllningEn Marabou nougat1. Fyll en muffinsform med7-8 engångsformar. Klicka i smet till 2/3 delar lägg 2-3 nougatbitar och toppa med en klick smet. 7-8 stycken stora. 2-3 nougatbitar
Ta ut och låt svalna-. |. Pumpakakor med kolasås frosting. Jag sa ju att jag hade mycket pumpapuré att göra av med så här bjuder jag på ännu ett recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.