Chokladmuffins med cheesecake | Foodfolder - Vin, matglädje och inspiration!
www.foodfolder.se
www.foodfolder.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 1100 g choklad
  • 12 dl strösocker
  • 13 st ägg
  • 11,5 tsk vaniljsocker
  • 12 dl vetemjöl
  • 11 krm salt
  • 11 tsk bakpulver
  • 10,75 dl kakao
  • 1150 g philadelphia
  • 11 äggula
  • 13 msk florsocker
  • 1 Ingredienser Botten: 125 g smör 100 g choklad 2 dl strösocker 3 st ägg 1,5 tsk vaniljsocker 2 dl vetemjöl 1 krm salt 1 tsk bakpulver 0,75 dl kakao Topping: 150 g philadelphia 1 äggula 3 msk florsocker Skriv utGör så här: Chokladmuffins:
  • Värm ugnen till 175 grader.
  • 1. Bryn smöret och låt chokladen smälta med smöret.
  • 2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten, vänd runt tills det är blandat, häll i chokladsmöret. Blanda försiktigt.
  •  
  • Cheesecakesmet
  • Rör ihop Philadelphiaost med äggula och florsocker. Fördela fyllningen i muffinsformarna, 2/3 choklad och 1/3 cheesecake. Eller hur du vill ha det.
  • Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter, det är bara gott om dem blir lite kladdiga.
  • Låt svalna. Godast är dom dagen efter, då smakar chokladen mer. Men visst kan man ta en direkt efter baket också =P

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.