Hoppas ni alla haft en riktigt bra vecka där ute, fylld med solsken. Denna helgen inleddes med inget mindre än bröllop minsann, men mer om det alldeles strax
Ta fram en ny bunke nästa dag och rör ut 1/2 pkt jäst med 1/2 dl fingervarmt vatten. Arbeta samman degen med ytterligare 3 dl fullkornsvetemjöl och låt den jäsa i 40 minuter i övertäckt bunke. Efter jäsningen behövs ytterligare 1 dl fullkornsvetemjöl i degen medan du arbetar den slät och fin. Skåra ut 10 rutor med en sporre eller kniv och nagga rutorna med en gaffel. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter, pensla med vatten och grädda på mittfalsen i 225° varm ugn i ca 20 minuter
Gör sedan likadant med de vita bilarna och sedan med de gröna. När vi firade dottern och kusinen på deras 9-årsdagar för ett tag sen gjorde jag bl a denna ahlgrens bilarpannacottan till fikat
Forma bitarna till avlånga bullar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Arbeta degen smidig med elvispens degkrokar eller i köksmaskin, ca 10 minuter
Denna fetaost har jag marinerat med timjan & vitlök. Varva i glasburk med örter och vitlök. Glasburk med tätslutande lock 1 pkt ekfatslagrad fetaost (Fontana) Färska örter (timjan) 5 st vitlöksklyftor Olivolja GÖR SÅHÄR
Arbeta degen väl med maskin. Ta upp "ringarna" med hålslev och lägg dem på bakplåtspapper. Pensla med uppvispad äggvita och strö på sesamfrö eller vallmofrö
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.