Chokladmoussetårta med schweizisk maräng
GinasKitchen
GinasKitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 äggulor
  • 2 äggvitor
  • 1/2 paket
  • 4 dl vispgrädde fluffig men inte för hårt. Smält 200 g mörk choklad (jag tog 60 % + 70 % som låg i skafferiet). Separera 2 ägg Rör ner de 2 äggulorna en i taget i den smälta chokladen. Äggvitorna sparar du till marängen, se nedan. Ta sedan en klick vispad grädde ( typ 1 dl) och blanda med choklad/ägg-smeten, vilket gör den lite lösare. Blanda sedan ihop övriga vispade grädden och chokladsmeten med hjälp av elvispen på låg hastighet. Fördela den härliga moussen i pajskalet. Täck med plastfolie och låt stå i kylen minst
  • 1 dl strösocker
  • 60-65 grader

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.