4 dl
vispgrädde fluffig men inte för hårt. Smält 200 g mörk choklad (jag tog 60 % + 70 % som låg i skafferiet). Separera 2 ägg Rör ner de 2 äggulorna en i taget i den smälta chokladen. Äggvitorna sparar du till marängen, se nedan. Ta sedan en klick vispad grädde ( typ 1 dl) och blanda med choklad/ägg-smeten, vilket gör den lite lösare. Blanda sedan ihop övriga vispade grädden och chokladsmeten med hjälp av elvispen på låg hastighet. Fördela den härliga moussen i pajskalet. Täck med plastfolie och låt stå i kylen minst
Bakade lite maränger idag för att bli av med lite äggvitor, detta är en kallvispad smet och är busenkla att göra i köksmaskinen, smeten sköter ju sig själ
Vänd sedan ner florsockret och spritsa ut femkronors stora maränger på en plåt med bakplåtspapper. Härligt spröda och goda maränger perfekt till barnkalaset eller till godaste marängsvissen
Ibland har man en hel drös med äggvitor över i kylen. Det går visserligen att frysa dem, men jag har redan ett gäng i frysen så då fick det bli lite sega maränger istället
Vad kan man inte toppa med en italiensk maräng undrar jag. Jag toppar just nu tårta, cupcakes, cheesecake, kladdkaka you name it med denna fantastiska massa
Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i fem minuter. Vispa grädden lätt, rör ut chokladen i del av grädden och vänd ner resten med stora, luftiga tag
(Om jag nu får låta lite nöjd med mig själv så här framåt kvällskvisten denna måndag. Tillsätt vaniljsocker, salt och vetemjöl, och avsluta med att röra ner äggen i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.