Bakade lite maränger idag för att bli av med lite äggvitor, detta är en kallvispad smet och är busenkla att göra i köksmaskinen, smeten sköter ju sig själ
Vänd sedan ner florsockret och spritsa ut femkronors stora maränger på en plåt med bakplåtspapper. Härligt spröda och goda maränger perfekt till barnkalaset eller till godaste marängsvissen
Ibland har man en hel drös med äggvitor över i kylen. Det går visserligen att frysa dem, men jag har redan ett gäng i frysen så då fick det bli lite sega maränger istället
Vad kan man inte toppa med en italiensk maräng undrar jag. Jag toppar just nu tårta, cupcakes, cheesecake, kladdkaka you name it med denna fantastiska massa
Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i fem minuter. Vispa grädden lätt, rör ut chokladen i del av grädden och vänd ner resten med stora, luftiga tag
(Om jag nu får låta lite nöjd med mig själv så här framåt kvällskvisten denna måndag. Tillsätt vaniljsocker, salt och vetemjöl, och avsluta med att röra ner äggen i smeten
Fyll marängen strax innan serveringen med lättvispad grädde och frukter. Läs även andra bloggares åsikter om Marängtårta, Frukt & Bär, Hallon, Blåbär, Kivi, Maräng, Glutenfri
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.