Eftersom det är mycket kalasande så här på våren/sommaren, så har jag tänkt att det den närmaste tiden ska dyka upp lite olika förslag på bl a kakor och desserter som passar de flesta
Här kommer en chockerande nyttig chokladmousse, i alla fall för att komma från mig. Det är avokadon och kokosmjölken som står för krämigheten, men moussen smakar verkligen inte avokado, om man nu som jag ännu inte har hoppat på avokadotåget till 100%, utan bara lite grann. Raw chokladmousse, 2 små portioner
Det här är en av mina favoritdesserter att bjuda på. Det är en tjock, mörk och len chokladmousse gjord med traditionell teknik men jag har använt extra god kokosmjölk istället för grädde och man kan söta med en liten mängd honung, agave, björksocker eller annat valfritt alternativ istället för vitt socker
I fredags testade vi att göra chokladmoussepå avokado från boken Mera Vego. Jag har testat en annan variant av denna chokladmousse tidigare som jag gillade och denna gjorde mig inte heller besviken
Att göra efterrätter på avokado kan kanske tyckas lite underligt, men tack vare avokadons höga fettinnehåll ger den chokladmoussen en perfekt krämig konsistens
Detta är min variant påchokladmousse som jag tycker är enkel och blir så krämig så den kanske skall kallas kräm istället för mousse ,gott blir det i alla fall
Jag gjorde chokladmoussepå kokosmjölk och det blev riktigt bra. 4 portioner fast jag gjorde 8 små. 4 dl krämig kokosmjöklk (Som Santa maria extra creamy eller garants) 2 äggulor 100 gram mörk choklad (minst 75%) 1 urgröpt vaniljstång
Jag fick lite kyckling kvar sedan jag gjort min helstekta kyckling i ugn, och de resterna använde jag i en paj, tillsammans med broccoli, tomater, ost och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.