Chokladmousse tårta med mandel och hasselnötsbotten toppad medhallon spegel. En lite annorlunda botten som är som en cheesecakebotten men med nötter den ger textur åt tårtan och gör sig perfekt ihop med den lena chokladmoussen
Mät sedan upp den vita chokladmoussen jämnt i alla glas. Strö över socker och toppa med champagne. Ställ svalt minst en timme innan den toppas med de champagnemarinerade hallonen
Chokladmoussen är fantastisk god. Toppa mousserna med marinerade hallonoch chokladcrumble. Låt chokladen smälta och blanda sedan med en stavmixer eller slickepott tills det blir en slät och fin tryffel
Hallonkompott300 g frysta hallon, tinade 45 g strösocker [0,5 dl] 50 g glykos 1 citron. 1Semifreddo350 g vispgrädde [3 dl] 150 g färskost 90 g strösocker [1 dl] 75 g äggula [5 st] 60 g äggvita [2 st] 10 g vaniljsocker pistagenötter, hackade 125 g färska hallon
Chokladmoussemedhallonoch lakrits. Chokladmousse, så enkelt, så gott. Jag lade hallon i botten på varje skål och spritsade över moussen med en uppklippt engångspåse utan tyll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.